23 augusti 2011

Det går inte!

Skriva jobbansökningar med båda barnen hemma, det går inte! Har suttit i flera timmar nu och försökt få ihop en ansökan och det är omöjligt..

Det tar tid i vanliga fall och bara få ihop EN bra ansökan men med två barn hemma tar det oändligt lång tid. Får fortsätta när Pontus kommer hem. Hade skrivit upp massa nummer till folk och företag men jag får ta det imorgon när barnen är på dagis. Inte så kul och prata i telefon och så börjar en unge skrika i bakgrunden...

Satt och lyssnade på en arbetsförmedlar i dag i över 2 timmar. Vad fick jag ut av detta möte? Jo hur deras hemsida är uppbyggd. Det visste jag ju inte sen innan...

Jo sen fick vi ju höra (vi var flera stycken) om alla nya regler och rättigheter. Eller rättigheter? Snarare bara regler. Man blir ju yr i huvudet av att bara lyssna på allt sen ska man ha koll på det i verkligheten så man får ut det man har rätt till.

Det är dagar hit och dit, antal jobbade timmar, föräldraledighet, hur det fungerar om man studerat, hur de samarbetar med försäkringskassan, a-kassan, alfakassan ja allt vad det nu heter. För mig blir det extra krångligt med tanke på att jag jobbat, varit föräldraledig, studerat, jobbat lite, föräldraledig igen, jobbat.. Sammanfattningsvis. Det är krångligt allting. Bäst och hitta ett jobb. Fort.

//Sofie

Inga kommentarer: