10 augusti 2011

Recept!

På tal om recept! De är flera som frågat efter recept på två kakor jag gjorde i samband med Hugos födelsedag/tjejkväll/grillkväll. Och jag hade tänkt lägga ut recept på dem här men glömt bort det. Men nu så slog det mig! Så here we go:

Cheesecake med nutella (receptet kommer från Idas blogg från början)

Botten:
100 gram smör
150 gram digestivekex

150 gram chocolate chip cookies

Fyllning:
3 ägg
1.5 dl socker
200 gram färskost
3 dl grädde
1 dl nutella (här behöver man inte snåla utan gå på känn:)

Gör så här:
Kläm fast ett bakpapper i botten på en form, ca 24 cm i diameter med en löstagbar botten.

Smält smöret.

Smula sönder kexen och kakorna och blanda med smöret.

Tryck ut i fromen

Ställ in i kylen.

Vispa äggulorna och sockret poröst och rör i färskosten.

Vispa grädden hårt och rör i den i äggulan.

Vispa vitorna hårt.

Rör i vitorna i färskostblandningen.

Bred ut hälften av blandningen i formen.

Ringla/klicka över hälften av nutellan. (Som sagt använd gärna mer än vad det står i receptet..)

Rör ner/klicka resten av nutellan i smeten som är kvar och bred ut resten av smeten.

Frys i minst 6 timmar.

Ta upp den en halvtimme innan servering så den blir lagom hård och god:)

Jättegod tårta! Passar perfekt som alternativ till en vanlig tårta:) Hem och prova nu!!

En annan kaka jag gjorde var "Kattens tårta". (Det receptet tog jag från programmet "halv åtta hos mig")

Botten:
1 burk kondenserad mjölk (finns i hyllan med bakartiklar)
13 stycken digestivekex
125 gram äkta smör

Garneringen:
2.5 dl vispgrädde
2 bananer
1 daim

Gör så här:

Mjölken ska stå i burken (utan att man öppnar den!) i precis nästan kokande vatten i 3 timmar och 15 minuter.

Låt sen burken svalna i kylen tills dagen efter.

Smula sönder kexen och tillsätt sedan smöret.

Denna smet hälls sedan i en passande form.

Fördela sedan den kondenserade mjölken över botten. Var försiktig då botten är spröd!

Hit kan man förbereda om man vill. Ställ in formen i kylen.

Skär upp bananerna och lägg dem över tårtan.

Vispa grädden och häll den över.

Riv sen lite daim och häll över som dekoration.

Och nu är det bara att hugga in!:)


Inga kommentarer: