30 augusti 2011

Tränat och fikat= inte det bästa..

Var och körde ett hårt pass på gymmet nu ikväll. Kommer hem och då sitter Pontus och Gunnar och fikar på massa gott. Kunde jag motstå? Nej. Men men...Jag tränade ju i 1 ½ timme i alla fall. Måste se det positiva i det hela!

Emelie och Leo var här och höll oss sällskap i eftermiddags. Trevligt så:) Barnen var så snälla så vi fick mycket prat pratat.

Pontus står i köket och lagar kvällsmat till oss. Se vad det blir för gott. Vi måste få mer rutin på hur vi ska äta våra måltider. Tips? Vi äter ju frukost och sen äter jag (oftast) något till lunch här hemma själv. Barnen äter ju på dagis. Sen är det kvällmålet som blir så träligt. För ska jag iväg och träna eller Pontus spela fotboll äter vi ju hellre något ordentligt EFTER träningspasset. Jag kan inte äta innan. Då orkar jag ju ingenting. Bättre och ta det efter.

Barnen äter nästan alltid gröt till kvällsmat men både jag och Pontus vill gärna ha något mer matigt. Och äta efter Pontus slutat jobbet blir som sagt dumt om vi ska iväg.... Usch men något måste vi göra. Inte så kul att alltid äta kvällsmat/middag så sent varje kväll.

Nu ska jag snart smita ut från Hugos rum. Haha ja jag sitter och skriver medan han somnar. Låter kanske inte som världens bästa men vi har kommit på det perfekta nattningen för Hugo.

Först saga och sen ska lampan släckas så vill han lyssna på sin Klas Klättermus CD. Bara det att vi ska sitta bredvid hans säng tills han somnar vill han. Inget fel med det men ibland får vi sitta här inne hur länge som helst innan han somnar! Och värst är när man försöker smyga ut då jag tror han somnat men inte..Då är det som han ligger på lur extra länge för att vakta så inte mamma (ja eller pappa) går ut ur rummet.

Men en kväll tog jag fram datorn och började skriva klart en jobbansökan undertiden och ljudet från datorn måste göra Hugo trött. Han somnar alltid fort nu mer! Pedagogik på hög nivå:) Men det funkar. Plus att jag får lite nytta gjort samtidigt. Inte dumt alls.

//Sofie

Inga kommentarer: