31 januari 2010

Vecka 29

Idag så går jag och bebsien in i vecka 29..Tänkt snart är jag i vecka 30! Och då börjar den riktiga nedräkningen för mig:) De säger ju att man kan rädda barn rätt långt ner i veckorna nu mer men jag har den här känslan att när jag passerat vecka 30 så ökar chanserna för att barnet är frisk om det nu skulle komma förtidigt, det känns tryggt. Hugo blir även 1 och ett halvt år idag, min stora stora kille:) Snart hela 2 år. Han var ju nyss bebis min lilla skit:-)

Efter ännu en jobbig natt med lite sömn så åkte jag och Hugo iväg en sväng till Boxholm. Undertiden var Pontus på jobbet och grejade ett par timmar och sedan möte han upp en kille som skulle titta på bilen, blev dock inget köp tyvärr. Han ville bara pruta och det är inte vår melodi. I alla fall så var vi och träffade Maria hemma i Boxholm. Malin tittade också förbi och sa hej. Hon hade med sig en supergod kaka till kaffet (eller vad skriver jag kaffet? Teét menar jag ju såklart:). Hugo och jag blev klippta också. Mitt hår var såå slitet så jag visste redan innan att rätt mycket skulle behöva åka av. Och så blev det. Men jag känner mig mycket fräschare i håret nu än innan kan jag ju säga. Hugo blev superfin i håret han också. Det var en liten utmaning för Maria att lyckas klippa honom men hon lyckades bra:) Ett stort tack får vi ju säga!

Efter det var Hugo dötrött så jag tog svängen förbi mamma och pappa så han fick sova där en stund istället för att han bara skulle slockna till i bilen på hemvägen utan att ha sovit ut ordentligt. Jag somnade till en stund på soffan jag med vilket var välbehövligt:) Har verligen sovit skit de senaste nätterna. Det tar på krafterna. Sen åkte vi raka vägen hem och plockade upp Pontus och åkte ut till hans föräldrar. Pontus byter bromrör på nissanen vilket verkar gå så där då det var mycket mer jobb än vad han trott. Hugo sitter nere i köket hos farmor medans jag har gjort en massa skolarbete här uppe vid datorn. Undantag nu då:-)

Hoppas bara Pontus blir klar snart så vi kan åka hem. Ska ju upp imorgonbitti till dagis och skola så det är rätt skönt att komma hem i tid. Plus att vi behöver hålla pannan igång nu när det blivit så här kallt ute igen! Burr asså. Det räcker med ett par minusgrader tycker jag. När det går ner mot 20 är det bara för kallt. Man kan ju inte vistas ute något ju.

//Sofie

En dag på busfabriken

Att ladda upp med lite mellis innan allt bus är ett måste:)
Hugo var på glatt humör!
Tilda åker kanna nerför en "trapp"
Detta var helt klart Hugos favorit: Studsmattorna! Här hoppar han tillsammans med Alice.
Hugo tillsammans med sin faster och Tilda (haha kolla in de i bakgrunden)
Var ju tvungna att se om vi kunde vinna ett gosedjur också i en sån här maskin också. Här står alla barnen så snällt och väntar på en peng av Sandra så de kan prova sin lycka. Även Hugo:)
Men det roligaste av allt inne på busfabriken var ju denna lilla trapp haha. Här satt Hugo och åkte på rumpan i säkert 20 minuter tills vi till slut fick ta bort honom därifrån:)
Denna var också en av favoriterna. Klurigt och färgglatt.

30 januari 2010

Förkyld och busfabriken

Jag har blivit förkyld. Åhh vad roligt. Inte. Jag kan inte andas genom näsan för fem öre. Nätterna är så hemska nu mer. Får kramp i benen stup i kvarten, så fort det har gått över i det ena och jag somnat om börjar det i nästa. Sen får jag halsbränna när jag ligger ner och det är inget trevligt det heller. Bebisen är som aktivas på nätterna så jag ligger och vrider mig hela tiden för att hitta en bra ställning. Och sen näsan som jag inte kan andas genom utan jag måste ligga och sova med öppen mun och bli sådär härligt torr. Hugo har varit på jobbigt humör när han ska sova nu mer. Eftermiddagsluren måste han ta så fort han ätit lunch typ för sen är det kört. Han har vaknat en del på nätterna också av olika anledningar..Hoppas han kan komma in i sitt vanliga mönster igen. Det tar på krafterna för oss alla när ingen får sova ordentligt.

Men idag har lillkillen fått gör något som han tyckte var superduper roligt! Vi åkte tillsammans med Sandra, Alice och Tilda in till busfabriken i Linköping. Det tyckte Hugo om! Herregud vad han lekte. Det enda lilla var att han ramlade när han och Alice åkte rutschkana så han fick näsblod och blev jätterädd. Men efter 10 minuter så var han igång igen. Trodde han kanske skulle bli rädd för rutschkanorna men han åkte dem igen sen. En riktig liten tuff kille vi har. Tog en del bilder som jag ska försöka lägga upp.

Ikväll så ska vi till Krille och Sarah förmodligen. Om jag orkar...Är helt slut i kroppen efter en heldag därinne plus förkylningen. Bebismagen gör nog sitt också till tröttheten:) Tur att Sandra var med och kunde krypa omkring i alla tunnlarna med Hugo. Det hade inte jag klarat av haha. Nu ska jag se om min pojke vill sova. Han står i sängen och skriker för tillfället. Har bara sovit en stund i bilen så jag tycker han borde ta sig en liiten lur till nu ifall vi ska iväg ikväll. Men men får se hur det går.

//Sofie

29 januari 2010

Redan fredag!

Gud vad tiden springer iväg. Det var ju nyss måndag...

Just nu sitter jag och försöker trötta ut min son lite så att han kan sova middag. Han vägrade somna förut. Stod bara och gallskrek i sängen. Så jag tänkte om han får pyssla lite ett tag så kanske han upptäcker att han är trött snart. Värt ett försök i alla fall.

Igår blev det ingen eftermiddags lektion för min del. De ringde från dagis och sa att Hugo hade feber och haft diarré...Märkte dock inget av det när han kom hem. Efter att han tagit sig en riktig lur på över 2 timmar så var han som vanligt igen. Men i morse provade jag att ta tempen på honom igen bara för att kolla. Och så klart hade han ju liiite feber. Ingen idé att skicka honom till dagis då. Men vi hade en viktig redovisning så jag var verkligen tvungen att gå till skolan. Känns elakt och sätta resten i gruppen i skiten... Så tillslut så erbjöd sig faktiskt Eddie att passa Hugo. Ringde till Tina men hon hade jobbat natt då men Eddie skulle vara hemma så han erbjöd sig. Riktigt snällt. Det räddade min dag! Och de hade haft det riktigt kul ihop så det var ju kanonbra:-)

Nu ska jag prova att lägga min vilding igen innan klockan blir alltför sent. Usch tycker inte om när det ska vara strul att få honom sova så här på eftermiddagen. Trodde vi kommit ifrån den biten men ack nej.

28 januari 2010

I'm in love!!!

Var inne på StinaLees blogg. Är det typ aldrig nu mer då uppdateringen har minskat så mycket...men men nu har hon i alla fall en tävling där man kan vinna barnmöbler. Och jag är kär!! Har hittat den mest perfekta bokhyllan att ha i Hugos nya rum! Så fin! Rummet är ju inte så stort så denna skulle verkligen vara perfekt! Vinner jag inte (ja det finns ju faktiskt en risk att jag inte gör det...) funderar jag seriöst på att klicka hem den. Eller det är vad jag ska säga till Pontus och då kommer han att säga: "Så mycket för den bokhyllan! Det kan ju jag slänga ihop på nolltid på jobbet!" (snål smålänning som han är) Och det är då jag ska ge min kära sambo i uppgift att snickra ihop en liknade till mig (eller Hugo menar jag ju:) haha. Man får ju inte vara dum inte:)

//Sofie

Fortsatt snökaos

Herregud! Jag har inte velat klaga på snön innan men idag gör jag det! Snacka om vargavinter som vi har fått. Det snöar fortfarande för fullt utanför fönstren.. Har kört fast tre gånger bara idag! Först höll jag på att inte komma ut med bilen så jag fick gå ut och skotta fast Pontus gjort det bara någon timme tidigare. Sen när jag kommer fram till dagis så är det så oskottat som det bara kan bli. Fick plöja mig fram till dörren på dagis. Hade snö enda upp till knäna. Sen när jag skulle köra iväg så kom jag ingenstans. Stod där ett bra tag och trixade innan jag tillslut lyckades ta mig iväg. Utanför skolan var det heller inte skottat! Där kom jag inte heller loss när jag skulle åka. Stod ett gäng killar i huset mitt emot och bara glodde. Kul att man kan underhålla några när man sliter som ett djur för att kunna ta sig loss...

Skolan som förövrigt var helt meningslöst att åka till då mer än halva klassen inte kunnat komma pga. vädret. Vi hade ju grupparbete också så vi kunde inte så mycket göra då hela gruppen saknades.. Får ta det över mail istället här hemifrån. Var inne en sväng på Willys innan jag åkte hemåt igen för vi hade verkligen helt slut på mjölk. Kommer ut till bilen och den är helt igensnöad. Och plogat var det ju inte heller på parkeringen så återigen fick jag kämpa aset ur mig för att komma loss. Har lektion sen igen vid ettiden men helt ärligt har jag ingen större lust att kämpa mig iväg igen i det här vädret! Men det är ju om ett par timmar så det kan ju ha ändrat sig tills dess.

//Sofie

27 januari 2010

Snöoväder

Sitter hemma hos svärföräldrarna och skriver. Klockan halv fyra idag så gick elen hemma hos oss. Den var beräknad att komma tillbaka runt 20 ikväll men det tvivlar jag på att den kommer göra...snön yr i massor utanför fönstret så det lär nog dröja innan vi får ljus i vårt hus igen. Ska ta och skriva en skolgrej och maila in det till läraren nu när jag har tillgång till dator och Internet.

Har varit full rulle idag annars. Upp tidigt som vanligt och sen iväg till dagis och skola. Eller nej nu ljög jag inte skola. Jag åkte hem till en klasskompis där vi satt och skrev klart ett grupparbete som vi har i uppgift att göra. Känns så skönt för vi hann bli klara med allt idag! Bara lite fin lir och förberedelser inför redovisning så är det klart sen:) Hade tid hos MVC idag också på förmiddagen. Allt såg så bra ut med bebisen så det var superskönt att höra! Magen hade lagt iväg riktigt när hon mätte den. Så den utvecklas bra där inne bebisen:) Hade lite lågt blodvärde så de tjatade hål i huvudet på mig att äta mer och oftare av mina järntabletter..Jag har lite svårt för det där med att proppa i mig piller. En Ipren vid huvudvärk kan jag väl ta men annars..Och det där med att käka vitaminer har jag jättesvårt för. Nu är det äntligen bevisat också att det gör ingen nytta att äta dem heller! Våra kroppar kan inte ta till sig konstgjorda vitaminer utan behöver de riktiga för att vi ska må bra. Precis som jag sagt hela tiden! Skönt när läkar vetenskapen kommer ifatt ens teorier haha.

Nu åter till skolarbetet och sen ska jag gå ner till min son. Får se när vi åker hemåt ikväll. Så skönt när man har el så det känns inte som man vill åka hem till ett kolsvart hus nu precis:P

//Sofie

26 januari 2010

Tisdagkväll i Ljungsäter

Så sitter man här igen:) Har faktiskt varit duktig och gjort lite skolarbete innan så nu får jag sitta och bara slöa framför datorn ett tag i alla fall:) Besöket hos veterinären gick bra. Robbie var en mycket fin kisse sa de och det är ju alltid kul att höra. När vi kom hem igen så var han som vanligt i stort sätt. Han hann både kissa och bajsa i buren så då blev han lite nervös där han satt inlåst men annars så sa han inte så mycket om att åka i buren. Nu gäller det bara att hålla honom inne i ett par dagar. Får se hur det går. Han har redan varit på dörren flera gånger och vill ut.. gud så sur han blir på oss när han inte blir utsläppt haha. Då går han först och fjäskar för mig och när inte jag öppnar dörren så går han till Pontus och försöker. De är inte dumma inte katter.

Ska ner och kolla på "halvåtta hos mig" snart tror jag. Brukar sällan sitta framför tv:n på kvällarna så jag missar alltid om det är något jag vill se. "Familjen annorlunda" och "En annan del av Köping" har jag lyckats se ett par gånger. Får se dem som mina favorit program haha.

Hugo var på ett djävulskt humör nu ikväll så han hamnade i säng redan innan klockan slagit sju. Men han var trött för han la sig ner utan protester efter att han fått i sig lite välling. Prinsen min<3 Han är bra duktig på att testa sina föräldrars tålamod. Men lika arg som han blir lika underbart glad är han ju:)

//Sofie

Förlust

Ahh vilken skitmatch det var igår:) Förlust med 1-4...men men det är bara att ta nya tag! Fullsatt var det så det var skoj, första gången för säsongen tyckte jag mig höra någon säga. Men fy vad folk och bilar! Jag har aldrig varit med om sådant kaos. Det tog pappa och mig nästan en halvtimme innan vi hittade en p-plats bara. Det har jag aldrig varit med om innan. Då önskade man nästan att man tagit tåget in istället haha.

Hugo chockade denna morgon med att sova till efter sju! Tyvärr kunde inte jag sova så bra. Kollade när klockan var fem och sen har jag legat vaken och bara väntat på att Hugo ska vakna..Inte så bra men jag har ställt in mig på att han vaknar mellan 5-6 så jag kunde inte släppa det. Pontus var uppe med tuppen han med och gick till jobbet. Hoppas han kan sluta vid fyra i eftermiddag nu:)

Idag ska vi annars och kastrera Robbie hos veterinären. Ska till en veterinär som ligger mellan Boxholm- Mjölby så mamma ska vara med och hålla Hugo sällskap undertiden. Robbie är lite lagom sur nu när han vare sig får gå ut eller äta..Men efteråt sen när han mår lite bättre så ska vi fira till det med lite grädde till honom. Det kan han vara värd då:)

Nu ska jag klä på oss så vi kan dra oss iväg snart.

//Sofie

25 januari 2010

Hockeykväll

Nu har jag pluggat klart för idag! Pontus kommer hem snart med Hugo hoppas jag så jag får pussa på dem innan jag ska åka. Pappa har bjudit med mig på hockey och det kan jag ju inte tacka nej till:-) LHC-MoDo. Eventuellt var det prat om att Foppa skulle göra comback i denna match. Får väl se vad de säger har verkligen inte hängt med mycket i hockeyns värld den sista tiden:P

Ha en bra kväll alla!!

//Sofie

Lite bilder från gårdagen

Hugo, faster och pappa bakar ut degen till pizzan. Hugo var såå duktig på att kavla:-)
Rulla, rulla ut degen..
Haha Sandra tyckte Poker skulle prova Hugos mössa. Se så söt han blev i den:)
Hugo tycker synd om Poker (eller kanske att det var hans mössa och inte Pokers så han ville ha tillbaka den.. jag vet inte riktigt men jag säger att han tyckte synd om Poker för det låter snällast haha) och ska hjälpa honom av med mössan.

Jobba hemifrån

Har precis kommit hem från skolan. Sitter och äter rester av vår hemmagjorda pizza som vi gjorde igår:) Har haft en lektion nu på förmiddagen men nu har vi eget arbete. Ska försöka göra så mycket jag bara kan nu när jag har tid. Skönt att få saker och ting gjort så man slipper ha det hängande över sig sen. En väldigt bra sak som jag kommit till insikt med när det gäller skolarbete haha. Hannah och jag var nog inte så bra på att peppa varandra att göra saker och ting i god tid när vi gick på gymnasiet. Vi fick alltid in allting men vi satt ofta kvällen innan och skrev för fullt haha. Nu mer har jag faktiskt kommit underfund med att det verkligen inte är någon vidare studieteknik.

Igår så fick vi in all ved i källaren tillslut. Eller Pontus och Gunnar fick in så mycket som det får rum med där nere:) Själv städade jag hela huset (fast det syns inte idag), tvättade och byte sängkläder överallt. Lagade mat till de arbetande pojkarna också. På kvällen kom Sandra, Sarah och Krille förbi och vi lagade pizza tillsammans. Blev jättegott! Även fast vi ingen tonfisk hade att lägga på:-)

Pontus färgade även håret på mig. Har haft ett paket med blondering stående jättelänge men jag hade hoppats på att ha råd med ett frissa besök denna månaden men det verkar inte vilja sig denna gången heller. Så för att göra något åt skatboet så fick Pontus hjälpa mig att slänga i lite färg så det blev blont igen. Faktiskt så blev det riktigt fint, inget gult alls knappt. Det brukar man ju alltid lyckas med annars när man gör sånt hemma själv. Så nu återstår det bara att klippa topparna. Försöker fjäska till mig en tid hos Maria men vi lyckas visst aldrig få till det så vi kan träffas. Och min andra hårfrissa bor ju så långt bort! Ahh sicka problem jag har!

Ska smälla i mig resten av maten och sen börja göra lite nytta här.

//Sofie

24 januari 2010

Nu så!!

Har jag också anslutit mig till alla andra och skänkt pengar till hjälparbetet på Haiti. Haft dåligt samvete för det länge för jag förmodligen varit den enda i hela världen som inte gjort det.. Men nu hoppas jag att mina pengar kommer göra lite nytta för alla människor där borta!!

Vecka 28

Nu så går man in i en ny graviditetsvecka igen:) Närmar sig mer och mer, känns spännande!

Gårdagen var en rätt seg dag...Pontus jobbade ju hela dagen och när han kom hem så var han helt slut vilket jag ju kunde förstå. Pappa var här på dan och hjälpte till att köra massa bråte till tippen, kändes så skönt att få det gjort! Åkte och handlade lite mat samt en pensel efter att Pontus kommit hem från jobbet sen också. Ska måla om ramar men hade ingen liten pensel så det var på tiden att jag införskaffade då jag köpte ramarna för säkert två veckor sedan haha. Åt god mat på kvällen tillsammans. Sandra kom förbi en sväng med superfina kläder till Hugo. Ska lägga upp en bild på det sen så ni får se. Vi var hundvakter åt Äzca också på kvällen. Tyckte Poker var skoj så de var ute och busade en del. Hade tänkt ge oss ut på promenad med allihopa men både Pontus och jag var helt döda... Får ta en sväng idag istället.

Nu är Gunnar här och hjälper till att lassa in ven i källaren igen. Herregud vad det har gått åt ved under den tiden det var så jäkla kallt ute! Så förrådet behövs fyllas på nu om jag säger så. Hugo vaknade som vanligt supertidigt idag och nu sover han sin förmiddagslur. Ska passa på att tvätta lite nu hade jag tänkt.

Ha en fin söndag allihopa!

//Sofie

23 januari 2010

kl 07.07 en lördag

Och här sitter jag. Hugo har varit vaken sen 5 i morse...Fattar inte han som somnade efter åtta igår. Nu vägrar han somna om på nytt så jag sitter och väntar ut att han ska bli trött. Pontus har åkt och jobbat, som vanligt. Inget mer att skriva för tillfället faktiskt. See you later!

//Sofie

22 januari 2010

Rumpåkning

Sitter och är proppmätt hemma hos mor och far. Eller mor jobbar så det är bara far hemma:) Hann träffa Erik en sväng också innan han skulle ner och träna. Elin och Kamilla har varit här och underhållit Hugo. Kamilla lärde Hugo en så rolig sak. Nämligen att åka på rumpan nerför trappen. Så nu är det det enda (ända haha) han vill göra. Pontus går med honom i trappen nu så han får åka lite haha. Tänk så lite det kan vara som är det roligaste.

Jag och Hugo var bjudna över till grannen förut på fika. Hugo hade det jätteskoj med deras kisse. Fick låna en kattbur att ha Robbie i när vi ska till veterinären nästan vecka. Snällt då slipper jag stressa iväg och köpa en. Pontus ska jobba imorgon igen.. mellan 7-15 trodde han. Ahh vet inte vad vi andra i familjen ska hitta på. Eller jo pappa ska komma ut så vi ska köra skräp till tippen. Det behövs! Pontus jobbar ju alltid när de har öppet så vi har inte kunnat göra det innan. Planen var att köra iväg allt skräp redan innan jul men vi har fasiken haft fullt upp alla helger sedan dess... Och de nästkommande är också inbokade. Ved som ska köras in, bilar som ska fixas, bilar som ska säljas, sen måste vi införskaffa en ny bil fort om nu den blir såld. Hugos rum måste bli klart, Pontus måste hinna träna inför vasaloppet också sen har han egentligen lovat att hjälpa Robin med en sak till deras båt, träden som vi inte kunde fälla när det var planerat måste vi också hinna göra.. Plus att jag behöver ha tid på kvällarna och helgerna så jag kan plugga allt som jag måste hinna innan bebisen kommer.

Och sen alla andra ideér och planer som jag vill göra med huset..Det lär ju inte bli gjort än på ett tag. Pontus och jag satte upp en realistisk plan om att vi kan göra väggarna i köket till i höst. Trappen kan vi eventuellt hinna med i sommar, eventuellt. Innan lär vi inte hinna med bebisens ankomst och allt:)

Nu ska jag och min älskling gå ut på hundpromenad tillsammans. Morfar sa att han kunde passa sitt favorit barnbarn undertiden så då får vi ju passa på haha.

//Sofie

Andra vaccinsprutan

Igår så var vi så Hugo fick sin andra dos av vaccinet. Och vilken skillnad! Sist var det kö i flera timmar och alla satt i samma rum och fick sina sprutor. Nu var det nere på vårdcentralen istället för parkhallen. Ingen kö var det heller utan vi fick gå in direkt även fast det var mycket folk så hade de personal så de täckte upp för alla. Väldigt skönt var det i alla fall vi var klara på mindre än 10 minuter tror jag.

Innan vi var och tog sprutan hälsade vi på en sväng uppe hos Pontus mormor vilket hon uppskattade:) Hugo ligger bra till där om jag säger så haha. På kvällen så satt jag i telefon med Jennie vilket var trevligt, var ett tag sedan sist vi pratades vid:)

Morgonen idag började annars kaotiskt..Eller Hugo somnade om en stund bredvid mig inne i våran säng, såå mysigt! Det gör ju han aldrig annars så jag bara låg och njöt av min lilla gludklimp som sov så fint bredvid mig. Men sen blev det bråttom för vi skulle ju vara på dagis halvnio. På med kläder och allt och mitt i allt började Poker gnälla och ville gå ut. När jag öppnar dörren drar inbrottslarmet igång! Herregud vad det lät!! Den slog ut våran trådlösa telefon också så jag kunde inte ringa Pontus. Gick ut på trappen och ringde på min mobil men han visste inte vad det berodde på så jag fick läsa i instruktionsboken.. Hugo gallskrek och var livrädd för det tjutande ljudet och katten for som en jag vet inte vad genom hela huset... Mitt i allt ringer larmcentralen upp på mobilen och ska kolla läget. Säger som det är och killen i luren bara jaja det är ingen fara men jag måste ha din personliga kod. Ähh min personliga kod??? Ja vad var det nu igen?? Visste att det var något lätt så jag provade med Hugos födelsedata men det stämde ju inte. Men precis då kom jag på det som tur var så jag slapp skämmas allt för mycket inför killen på larmcentralen. Usch vad hemskt sånt är haha. När jag la på luren så tystnade larmet i alla fall.

Sen blev det fort iväg till dagis och allt. När jag går ut från dagis ringer Frida från klassen och meddelar att första lektionen vi skulle ha är inställd så jag åkte hem igen. Och nu sitter jag här:-) Men måste snart åka för vår nästa lektion börjar vid halv elva om jag inte missminner mig helt. Måste bara komma ihåg och fylla i Hugos dagisschema samt få med mig det så jag kan lämna det när jag hämtar honom efter lunchen sen..

Ha en bra fredag alla!

//Sofie

21 januari 2010

Hemmaplugg

Hade lektion nu på morgonen men då vi håller på med grupparbete så gick vi bara igenom vad vi skulle göra i gruppen och sen fick var och en göra sin del. Så jag passade på att åka hem och skriva lite innan jag ska tillbaka till skolan igen vid ett för då har vi nästa lektion.

Har suttit i telefon en stund nu också. Pratat med CSN om hur det blir nu när jag avbryter studierna mitt i och det samt så har jag ringt till veterinärklinik (äntligen!) och beställt tid för kastrering för Robbie. Har ringt en miljon gånger ner till kliniken här i stan men de har så dumma telefontider och det är alltid kö! Så nu ringde jag till ett annat ställe och de svarade på första försöket! Jippi! Så på tisdag nästa vecka ska det bli av. Slipper jag glömma bort det hela tiden sen haha. Visa saker har man alltid i bakhuvudet men sen är det som om man glömmer bort det hela tiden ändå! Så är det i alla fall för mig:)

Ska försöka slänga ihop lite mat här hemma också innan jag måste åka igen. Hade lite fisk upptaget ur frysen så jag ska nog koka mig lite potatis till det. Det blir gött!

//Sofie

20 januari 2010

Kalas hemma hos Jimmy

Så här fint uppdukat var det i hans lilla etta:) Att vi alla fick plats var inte dåligt.
Alla bröderna Gustafsson
Hugo busade med faster såklart, vad annars?:)
Sen tyckte Hugo att Jimmy slarvat med städningen så han tog tag i det själv, duktig pojke jag har va?:)
Presentöppning. Haha Sarah kom med lite snyggt i bakgrunden. Förresten så berättade hon och Krille en rolig sak. De ska också ha barn nu i år fast i sommar, i slutet av juli var det beräknat. Sen hade de varit inne på sånt där nupptest idag och på det ultraljudet så visade det sig att deras bebis inte alls var så liten som de trodde. Istället för tolv veckor så var det sexton:) Fatta att bara hoppa fram 4 veckor i graviditeten. Både kul och lite tråkigt. Tråkigt att man missat fyra veckor men i och med att det ändå var så tidigt i graviditeten så skulle jag bli glatt överraskad. Fatta att man minskar väntan med 4 veckor! Då får man ju träffa sin bebis fortare ju:) Ska bli kul för denna bebisen blir Hugos första kusin! Spännande när släkten utökas:)
Hugo och pappa myser i soffan tillsammans.

Hemma från kalaset

Innan vi skulle iväg förut skulle Pontus bara hoppa in i duschen och vad tror ni händer då? Jo elavbrott!!! Igen!!! Såååå irriterande!!!! Jag blir så arg på Eon så det finns inte! Vad är det som gör att vi får det hela tiden? Jo de har för dåliga ledningar helt enkelt vilket de inte erkänner...

Enligt våra grannar så var det värre förr här i trakterna när det gäller elavbrott. Undra hur illa de hade det då egentligen? Ringde faktiskt och skällde på dem idag när strömmen gick! Gud så arg jag var. Och det hjälper ju inte direkt när människan man pratar med är helt inkompetent... Snacka om att aldrig ha hört uttrycket "kunden har alltid rätt".. Jag brukar aldrig ringa och skälla på folk sådär men nu var jag faktiskt riktigt arg då vi haft avbrott flera gånger under kort tid. Och när man får till svars: "men lilla vännen ni är inte de enda som drabbas av elavbrott om du tror det.." Nej våra grannar drabbas ju också svarade jag då.

Det blir ju verkligen kolsvart överallt här ute! Och en ficklampa hemma...Vi får nog skaffa oss ett nödkit för kommande avbrott. Ladda upp med massa ficklampor, ljus och tändstickor. Ahh arg jag blir. Får sluta skriva om det nu haha.

Kalaset var förövrigt riktigt trevligt. Mycket gott till fikat var det. Hugo gick och mumsade på en skinkgiffel hela kvällen haha. Men vi åkte hem rätt skapligt då våran kära hund som vi fått lämna helt ensam i mörkret behövde sällskap. Som tur var hade vi fått tillbaka elen när vi kom hem.

Ringde förövrigt en kille precis när vi klev innan för dörren här hemma förut och var intresserad av bilen. Hoppas hoppas att den affären blir av. Förra gången dök de ju inte upp de som ville komma och kolla på bilen, dålig stil. När de säger att de ska komma och sen inte hör ett knyst.

Hade tänkt hoppa in i duschen nu men vi har nog inget varmvatten så det får nog vänta tills i morgonbitti. Förövrigt så hände något som aldrig hänt förut tidigare! När vi kom hem och jag tog upp Hugo till hans rum så var det första han gjorde att gå fram till sin säng och ville bli i lyft! Herregud han måste ha varit trött för det har han aldrig gjort tidigare. Frivilligt gå fram till säng och vilja sova! Fick byta blöja på honom i sängen och sen var det god natt på en gång. Lilla killen<3

Så istället för att ta en dusch nu så ska jag se om jag kan ladda upp en bild eller två här:)

//Sofie

Trötta familjen

Hugo slog upp sina blå straxt efter att klockan slagit fem i morse. Och inte vill han somna om innan vi skulle iväg. Pontus skulle ta med Hugo till BVC då vi hade en tid där vid 10. Jag hade skola som började samtidigt men som tur var kunde Pontus gå ifrån jobbet en stund. Sen kom farmor som en räddande ängel och kunde passa Hugo den stunden som var mellan att Hugo var klar på BVC tills att jag slutade skolan straxt efter 12 tiden. Och inte nog med det för när jag kommer hem så finns det även mat fixad så inte ens det behövde jag bry mig om:)

Hugo somnade som en stock efter lunchen, inte så konstigt med tanke på när han gick upp... Så jag kunde äta i lugn och ro. Men sen däckade jag också bredvid katten i våran säng. Poker låg nedanför och snarkade ha med haha. Så vi tog en lång middagslur hela familjen:-) Det behövdes.

Pontus ska och klippa sig efter jobbet (det är på tiden kan jag ju säga!) och sen ska vi iväg och fira hans kusin Jimmy som fyller år idag. Måste egentligen ut och gå med Poker innan för han får inte följa med (förståligt då han bor i en liten etta bara...) Men det är verkligen inte lätt att gå med hund och barnvagn här ute nu! Det är ju snö överallt och vägarna som är plågade är inte så många..Lite otäckt att gå på stora vägen då det är snövallar överallt och bilar som kör som idioter..

Bilder kanske kommer från kalaset senare. Ska försöka knäppa några kort i alla fall:-)

Ha det bra
//Sofie

19 januari 2010

Kinnaman

Där är han ju i Arn! Vad skulle man göra utan google asså:)

Läste om premiären av filmen "snabba cash" och läser då följande om Joel Kinnaman: "Hunken som slog igenom stort i filmerna om arn..." Jag hade ingen aning om att han var med i Arn! Trodde Johan Falk filmerna var hans genombrott för den större publiken? Jag hade aldrig hört talas om honom innan i alla fall. Jag gillar Arn filmerna också så nu måste jag kolla på dem igen och se vem det var han spelade där. Kung Sverker Karlsson fick jag fram men jag kommer inte helt ihåg den karaktären..

Problem man kan ha va? haha

Möte med studievägledaren

Lediga idag men jag skulle möta min studievägledare klockan nio i morse så det blev inget att ligga och dra sig:) Som om det hade blivit det annars i och för sig haha. Hugo fick var med pappa på jobbet under tiden jag var där. Studievägledaren trodde att vi skulle kunna ordna så jag kan gå klart min utbildning på ett eller annat sätt. I första hand måste jag prata med de lärarna som jag har i respektive kurs och se vad vi kan göra där. Så jag hinner göra klart andra terminen nu i alla fall. Har ju min praktik också som ligger dumt till.. Är lagt i vecka 13-16 och jag beräknas födda lördagen i vecka 15.. Får väl se ska prata med lärarna imorgon, de jag får tag i i alla fall. Mailade en lärare och fick besked att fortare än vanlig takt kommer jag inte kunna läsa i två av kurserna. Får prata och se om jag kan ta i kapp det efteråt istället då. Ahh mycket som ska planeras.. Måste prata med CSN också så snart som möjligt så att det inte blir något lustigt där sen är jag avbryter mina studier mitt i terminen.

Annars så har jag det lugnt här. Hugo somnade förut och sover fortfarande. Jag slumrade till en stund också men insåg att jag hade lite annat att göra haha. Har börjat med den gigantiska tvätthögen som väntat på mig i ett par dagar:)

//Sofie

18 januari 2010

Ny vecka återigen

Började dagen tidigt. Hugo var som alltid morgonpigg. Gjorde det dummaste man kan göra och ställde mig i en varmdusch. Det blev jag ju inte piggare av direkt:) Men Hugo somnade om en halvtimme till innan vi skulle iväg och den halvtimmen har varit värdefull för mig idag! Tror inte jag hade pallat med hela dagen annars:P

Var hemma en snabbis på lunchen och hämtade Poker. Sedan åkte vi till Pontus mormor och fick mat där:) Så gott så! Poker fick vara där på eftermiddagen också så hämtade Pontus upp honom efter han slutat jobbet.

Hugo och jag tog en sväng till Emelie efter skola och dagis. Hade köpt med semlor som vi tryckte i oss. Hugo var dock den duktiga han käkade digestivekex för fullt istället haha. Pontus jobbade över som vanligt. Men han var hemma när vi kom hem sen så det var skönt:) Tycker inte om att komma hem till ett tomt mörkt hus.. Mycket trevligare när ens älskling redan är hemma då:)

Förövrigt borde jag bättra mig med bilder i bloggen. Har blivit dåligt med det på senaste tiden. Har helt glömt bort att ta några kort..

Nu ska jag slänga ihop lite kvällsmat till oss här hemma innan Hugo ska hoppa i säng.

Ha en bra kväll alla!

//Sofie

17 januari 2010

Ja just det!!

Idag så är det exakt 3 månader kvar till det beräknade datumet för när den lille/lilla ska titta ut:-) Går även in i vecka 27 idag!! Lite speciell dag för bebisen i magen alltså:-)

Bowling och massa mat

Sitter hemma hos mamma och pappa och tror jag ska spricka av alla mat jag tryckt i mig. Pontus är hemma och grejar med veden tillsammans med Gunnar så jag och Hugo tog en tur hit. Var elavbrott hemma och jag behövde göra lite skolarbete så då passade det ju bra:)

Igår kväll så överraskade jag Pontus med en liten "myskväll". Efter att han slutat jobba på eftermiddagen så åkte vi och lämnade våra pojkar hemma hos farmor och farfar. Sen hemma igen så gjorde jag mat till oss med efterrätt till. Efter det så hade jag bokat bowling så vi åkte dit och hade det supertrevligt. Jag vann ju så det kan ju inte bli mycket bättre haha:) Sen åkte vi och hyrde film. Men såklart när vi kommer hem så får vi elavbrott. Höll på från och till i en timme sen gav vi upp och gick och la oss istället. På morgonen fortsatte det att fungera av och till. När vi kom hem efter att ha hämtat pojkarna så fungerade det inte igen..Ringde då och kollade med elbolaget och det var beräknat att hålla i sig till klockan 16.30 ungefär. Ahh vi får alltid elavbrott när ingen annan har det! E-on verkar inte ha de bästa näten precis... Men förhoppningsvis har det kommit tillbaka nu:)

Ska sätta mig och göra det som var tänkt från början nämligen skolarbeten. Moster Anette var ju här också när vi kom så jag blev sittande där nere med de andra och pratade istället för att göra nytta:)

//Sofie

16 januari 2010

Lördagförmiddag

Världen bästaste Poker<3

Hugo vaknade tidigt idag, redan vid fem...Men han somnade om igen en stund så jag ska verkligen inte klaga. Värre var det för Pontus som skulle iväg till jobbet idag igen. Får se när han kommer hem. Han hade ingen aning om hur länge han skulle blir där. Han tog i alla fall renaulten till jobbet så han får visa upp den för de som var intresserade att eventuellt köpa den. Han har bättre koll på sånt än jag haha. Fast jag skulle nog inte vara helt off om jag var tvungen men men nu gjorde vi så här:)

Hittade en rolig annons i tidningen idag. En av hundklubbarna här i stan skulle anordna en dagars utbildningar som man kunde delta i. En var till exempel "gå fint i koppel" och en annan "inkallning". Det skulle verkligen vara något för mig och Poker! Han behöver bättra sig när det gäller typ gå i koppel. Han kan gå fint men när vi kommer in till stan och ska gå får han massa överenergi och vill till alla ställen samtidigt och drar då en del. I alla fall när det är jag som håller i kopplet. Pontus är det som att han har mer respekt för när det gäller det..jäkla hund:) Bara det att datumen för dessa utbildningar är i slutet på mars... Vet inte hur kul det är att gå och vara höggravid och försöka dressera Poker en hel dag bland massa andra människor och hundar.
Hoppas de kommer anordna fler sådana kurser sen för det är verkligen något jag ksulle kunna tänka mig att gå på:)

15 januari 2010

Fredagkväll igen

Veckorna går såå fort! Har jag nämnt det förut kanske?:) Ikväll har vi ätit supergod tacolåda med tillbehör. Sandra kom förbi och käkade med oss också. Sen kom även Gunnar förbi. Han och Pontus är ute i garaget och städar våran renault för tillfället. Det ska komma en och titta på den imorgon så då är det ju bäst att den är ren och fin. Pontus ska förövrigt jobba imorgon med..Segt! Men men i januari månad har de anställda (anställda= Pontus) inte så mycket att säga till om då det är massa leveranser som måste bli klara. Det var samma sak förra året också. Får väl se det som att vi får extra pengar och det lär behövas. Fick besked från CSN att jag fått för mycket utbetalat så nu mer kommer jag få ut mindre varje månaden. Det gör en del för våran ekonomi. Men jag ska absolut inte klaga för hellre att de ser att de betalat ut fel nu än att jag ska behöva betala tillbaka allt senare. Då nöjer jag mig med att få ut mindre framöver istället. Och som sagt i våran familjen räknas varenda krona som vi kan få in varje månad.

Hoppas innerligt att jag ska kunna slutföra utbildningen och sen få jobb så snart som möjligt. Det var någon som sa att 2011 kommer det att vara massa av undersköterskor som går i pension här i kommunen så det skulle ju vara perfekt:) Och den här krisen måste ju ta slut någon gång eller hur? Förhoppningsvis under detta år. Det är min högsta dröm att få ett jobb. Ett jobb med en månadslön där jag vet att jag kommer få pengar för mödan. Att jobba enbart på provision är inget man kan göra när man har barn anser jag, om du inte är jävligt duktig redan från början vill säga. Fatta att vara borta och jobba men sen ändå inte ha pengar att betala räkningarna med? Nae jag skulle bli glad vilket jobb jag än skulle få bara det innebar att jag fick en fast lön för det.

Men som sagt så vill jag ju helst klara av denna utbildningen och få jobb inom det:)

//Sofie

Oroligt

Igår kväll så fick jag känningar i magen som inte var så trevliga..usch så hemskt det var! Kändes jätteobehagligt kunde vare sig sitta eller ligga ner..Pontus blev jätteorolig efter ett tag och tog fram ett journummer ner till Eksjö som jag ringde. Men efter ett tag så minskade smärtan så då kunde jag somna på kvällen. Men jag sov typ ingenting inatt. Normalt sätt så brukar bebisen röra och böka inne i magen men jag kände ingenting under hela kvällen och natten.

På morgon kände jag heller ingenting. Blev skitorolig och ringde ner till MVC och då sa de att jag fick komma ner direkt på morgonen. Så efter jag lämnat Hugo på dagis åkte jag dit. Tror aldrig jag varit så nervös som när jag satt i väntrummet. Så fort jag la mig ner på britsen och hon skulle höra hjärtljuden så dunkade det till direkt i apparaten. Bebisen förde ett himla liv därinne! Gud vilken underbar känsla!!! Jag var verkligen så orolig. Man går ju och tänker (eller jag gör det i alla fall) att man säkert bara inbillar sig och att det inte är så allvarligt. Men när jag har en liten oskyldig bebis i magen så vågade jag inte tveka. Jag tänkte att de får väl tycka jag är överkänslig. Men det tyckte de inte alls. Jag skulle verkligen höra av mig så fort jag tyckte något inte stämde så det var jätteskönt att höra! De sa att bara det var det minsta lilla så var det bättre att höra av sig till dem än att gå hemma och oroa sig. Det påverkar ju bebisen negativt det också om man går och är upp stressade och orolig...

Jag är lite sån när det gäller allt. Har jag ont så tänker jag att jag har nog inte så ont att jag behöver åka ner till läkaren...än. Som när jag hade värkar hemma med Hugo så inbillade jag mig in i det sista att det gjorde nog inte såå ont än att vi behövde åka in. När vi kom in var jag redan öppen 5 cm.

Och sen alla tankar som far i ens huvud ja herregud! Men nu är jag glad att de har kollat på magen och bebisen den mår prima:) Jga har känt sparkar sen efter också så det har varit helmysigt. Det sa barnmorskan innan jag gick: "Nu kommer du garanterat känna hur den sparkar och har sig där inne:)". Och mycket riktigt det gjorde jag:)

//Sofie

14 januari 2010

Trött på att det alltid ska strula!!

Efter att ha skrivit ett långt inlägg så försvann allting. Kul! Jaja i alla fall så var det en massa strul nere på labb när jag skulle lämna in mitt urinodlings prov förut. Vet att jag skrivit om det tidigare att jag har bakterier i urinet som gör att jag måste gå på en massa medicinkurer och sen lämna in urinodlings prover stup i kvarten...Har strulat med det där en massa för jag hade det ju sist jag väntade Hugo också. Efter att ha varit därnere jag vet inte hur länge så kommer jag hem och det första jag får göra är att sitta och ringa strula med en räkning som jag fått. Såklart tar det ju en oändlighet innan man får prata med rätt person.

Bra start när allting börjar strula. Hoppas det vänder under dagen. Nu ska jag städa undan och tvätta lite här och sen bär det av till skolan. Försöker få tag i Pontus mormor men jag lyckas inget vidare. Får se om hon svara senare.

Ha en bra dag allihopa!!!

//Sofie

Godmorgon 14 januari!

Hugo tog sovmorgon idag. Vi gick upp straxt efter sju, perfekt! Han ska vara på dagis klockan halv nio så det är lagom att gå upp då. Ska ta med mig Poker och gå en promenad efter jag lämnat Hugo. Måste ner till vårdcentrum sen också och lämna in en urinodling. Skulle ha lämnat in den igår eller i förrgår egentligen men jag hade helt glömt bort det. Hoppas de inte blir för sura...

Nu ska jag sminka mig lite om jag får det för min son. Han vill alltid också sminka sig och det är inte så smidigt alltid:) Haha han är så söt när han står och också vill ha puder på sina kinder.. Tänk om Pontus visste det han skulle ju bryta ihop haha.

//Sofie

13 januari 2010

Dyrt att vara bilägare

Usch fick värsta ångesten förut. Satt och räknade på vad vi kommer behöva lägga ut på våra bilar framöver..inte billigt. Närmare 9500...Och då har vi lagt ut ungefär lika mycket på bilar hittills under bara de senaste veckorna.

Pontus satte ut Nissan på blocket men fick bara skambud så då bestämde vi oss för att vi lika gärna kan behålla och göra den i ordning själva. Bara det att det blev punka på däcket och då behövde vi lämna in bilen för däckbyte på allihopa då de också var lite dåliga. 3500 tusen bara där. Sen måste alla felen som var på besiktningen åtgärdas på nissan bilen också..Får ju bara köra med den januari ut så det börjar bli tajt med tid.

Renault hade vi ju också inne för däckbyte för bara några veckor sedan om ens det. Sen har avgassystemet gått sönder plus att airbag lampan lyser för fullt. När jag läste i instruktionsboken om lampan som lyste så stod det att man skulle lämna in bilen till sitt renault ombud. Pontus ringde ner till Skobes och hörde med dem och bara för att ta in bilen för att kolla på den så kostar det 1500 kronor! Det är ju helt sjukt, för att bara kolla. Då åtgärdar de inte ens felet.. Och vi måste verkligen åtgärda det snarast för vi fick pappren om besiktning på den också idag. Och den bilen har vi haft inne på kamremsbyte och service nyligen....Som sagt det är dyrt med bilar... Bara vi får allt åtgärdat så ska det väl inte vara något sen *ta i trä*. Men det är så typsikt att allt ska komma på en och samma gång!

Gnälligt inlägg om bilar jag vet men jag behövde får ur mig det. Pontus åkte iväg och åkte skidor nyss nämligen så honom kan jag ju inte gnälla på/med haha:)

//Sofie

Tornet i Ljungsäter

Hugo älskar att bygga med sina klossar och allra helst ska det vara höga torn. Just nu sitter han och Pontus och bygger för fullt. Hade dagis och skola på förmiddagen idag och sen efter att jag hämtat Hugo så åkte vi en sväng hem till mamma och pappa. Elin kom också och hälsade på sen:) Väl där så däckade Hugo och sov som en stock. Jag råkade också somna till på soffan vilket inte riktigt var meningen. Hade tänkte sitta och göra skolarbete men jag får ta det ikväll istället.

Var nere en runda på loppisen också när jag ändå var i närheten. Hittade en jättetjusig byrå men tyvärr hade ju Ida redan reserverat den, attans..:) De hade en del annat fint också i möbel väg men tyvärr har man ju inte allt för stort hus. Ska ta hem en äldre skänk som mamma haft tidigare och ha nere i vardagsrummet. Min fina omgjorda bokhylla ska få flytta in till Hugo sen istället.

Nu ska jag nog ansluta mig till klossbyggnadet innan vi ska äta kvällsmat här hemma.

//Sofie

Bara för jag skrev att han älskar att bygga torn så satt han och tillagade sina klossar i kastrullen när jag knäppte kort på honom:)

12 januari 2010

Då satt man här igen:)

Pontus satt just och svor över hur seg våran dator är, att han inte kunde komma in på någon hemsida. Satte mig fem minuter efter honom och nu fungerar det ju galant:) Han har åkt iväg nu för att träna lite skidor ihop med Krille. Poker var jätteledsen för att han inte fick följa med.. Inte så lätt att ha med hundar i allmänna spår. Går ju lite lättare när de åker här hemma för då kan han ju springa fritt.

Hannah har varit här en sväng idag, mycket trevligt! Skrattade en hel del som vanligt:) Det behöver man. Vi var och hämtade Hugo på dagis efter att jag plockat upp henne vid tåget. Han hade haft det bra trots att han varit väldigt ledsen när jag gick idag igen. Tycker så synd om honom då! Innan var det ju inget alls men nu har det ju varit en period när han inte varit på dagis så mycket så det sätter väl sina spår. Men han tycker ju det är superskoj bland alla de andra barnen när han väl kommer dit.

Har funderingar på om jag ska försöka planera in en träff med Emelie snart också. Blev ju ingenting sist.. Hon är dessutom sjukskriven ett par dagar nu så då får man ju verkligen passa på och göra någonting roligt av den tiden.

Nu ska jag kika på mitt schema på skolans hemsida innan jag ska ta mig en titt på TV:n och se om det finns något roligt program att kolla på. Förövrigt fick jag beställa hem den där dumma boken ändå fast jag helst hade velat slippa..kostade ju nästan 400 för bara den boken. Känns inte så kul..Men vad ska man göra? Ringde både Tranås och Boxholms bibliotek men deras enda upplagor av boken var utlånade.. Typiskt.

Jaja nu ska jag ta en lugn stund framför TV. Tänk andra kvällen på rad. Vet inte när det hände sist:) Sker inte så ofta nu för tiden. Man har så mycket annat som ska hinnas göras när Hugo sover och man har lite egentid.

//Sofie

God morgon världen!

Här är det snart påklädning som gäller. Ska iväg till dagis alldeles snart. Trodde jag hade skola idag men jag hade sådan lyx så jag var ledig:) Dock måste jag leta böcker till kurser..hmm inte så kul. Är ju snordyrt om man ska köpa alla nya. Försökt höra med folk som kan ha den men har inte fått något napp någonstans. Får se hur jag löser det.

Pontus började jobba redan vid fyra i morse då de har massa att göra. Hoppas han kommer hem vid fyra i eftermiddag då så han slipper jobba över då också. Fattar inte hur han orkar, jag skulle vara helt död vid lunch haha. Har faktiskt tänkt springa in på några loppisar idag också och kika lite. Är ute efter några speciella saker så jag får väl se om jag lyckas hitta något av det. Är så skönt att gå själv. Har jag med mig Hugo får jag mest passa på honom så han inte ska riva ner allt i affären:)

Nu är det kläder som ska på min lilla söta gosse och sedan är det dagis som gäller.

Ha en bra dag!

//Sofie

11 januari 2010

Några av alla de dåliga bilder som jag tog i gårkväll hemma hos Krille och Sarah:)

En extrem närbild på Texas
Sandra, Gunnar och Hugo. En så fin bild!
Så här glad blev Hugo när Sarah satte dit en rosett i håret på honom:)
Åhh så roligt vi hade det!
Och som avslutning denna mycket skickligt tagna bild haha:)

Fråga mig inte varför jag lägger ut bilder som egentligen inte är något att ha. Men jag inbillar mig att det blir roligare med bilder! Bra som dåliga:)

Skolstart- vårterminen

Har varit på upprop idag i skolan. Känns bra att det dra igång igen nu:)

Igår kväll var vi hemma hos Krille och Sarah där det bjöds på mat. Gunnar och Sandra var också där:) Trevligt så. Hugo var vaken till efter nio vilket är sent för honom. Tänkte att då får vi väl sovmorgon idag men nja.. Halv sju ville han upp. Det kvittar verkligen om han somnar klockan sju eller nio han sover aldrig längre än sju. Hoppas nästa barn blir ett barn som tycker om att sova haha.

Hugo började dagis vid halv tio idag. Tyvärr började det ju inte bra. Han var jätteledsen när jag skulle gå och det var bara vikarier på dagiset. Så Hugo kändes sig väl förvirrad men det hade som tur var gått bra sen. Vilket det ju alltid gör i och för sig men man blir ju hispig som mamma när man lämnar sitt gråtande barn i en främlings famn..

Skulle ha pratat med min studievägledare idag angående hur jag ska göra sen senare i min skolgång. Har ju pratat med mina lärare om det men inte med studievägledaren och det kanske är lite dumt, eller sent. Men jag fick inte tag i henne innan jullovet och nu hade hon tydligen också fullt upp för jag fick en tid bokad med henne på torsdag morgon. Det var bara då hon kunde på hela veckan. Men det ska nog gå bra:)

Var och storhandlade mat på Willys efter skolan också. Äntligen liite pengar på kontot så nu jäklar är kyl och frys fulla igen. Men vilken tid det tar när man ska storhandla! Först hitta alla varor (för naturligtvis har jag ju glömt inköpslistan hemma så det blev några turer fram och tillbaka i affären:) sen packa i allt i kassarna. Då känner jag mig alltid stressad! Man riktigt känner hur kassörskan blänger på en; Kan hon inte skynda sig lite i alla fall. Sen böka ut med en överlastat vagn i snön väl framme vid bilen blir jag också stressade då det står en gubbe och väntar på min p-plats. Men det stora jobbet är ju när man kommer hem. Först ut med allt ur bilen och in i huset och sen ska allt packas upp! Det tar tid. Vad ska ner i källaren, vad ska till matkällaren och vad ska i kyl/frys? Haha i-landsproblem men det tar verkligen tid!

Nu ska jag busa lite med min son som står och rycker mig i byxbenet.

//Sofie

10 januari 2010

Blev ingen titt på bil

Slänger in en bild på Hugo när han busar i gammelmormors kök:-)

Ahh killar asså. Krille och de skulle hålla på med veden hemma hos honom idag och Pontus pratade först om att han också borde åka dit och hjälpa till. Vi får ju alltid så mycket hjälp så det är klart man vill ge tillbaka ibland också. Men då hade han ju bestämt att vi skulle åka och kolla på bil innan så då kunde han inte vara med och hjälpa till...


Pontus har gått som en dimma idag. Han säger ingenting men jag såg så tydligt på honom att det tyngde honom att han inte kunde hjälpa till idag. Man får ju faktiskt lite dåligt samvete när vi alltid får hjälp av alla, då vill man ju som sagt kunna hjälpa tillbaka. (Sen tror jag att det hade lite med att han skulle få såga med motorsåg också för det finns ju inget roligare än det om du frågar Pontus:). Så när jag klev ur dusch sa jag åt honom att åka dit istället. Och vilken skillnad på pojkvän det blev:) Mungiperna upp istället för ner om jag säger så:) Men varför inte bara säga som det är istället för att gå och vara tyst? Han kunde väl sagt att han behövde åka ut dit och hjälpa till och att vi kunde kika på bilen en annan gång istället? Nej då prata kan ju vara farligt. Så typsikt Pontus bara att gå och inget säga, varför liksom?

Jaja nog om det. Han tog med sig alla pojkarna också så jag är helt ensam hemma. Känns tomt. Men skönt på ett sätt. Vet inte när jag sist var själv hemma och bara kunde greja med mitt. Men sen slog det mig vad ska jag hitta på? Städat och tvättat har jag ju gjort idag. Inget målarprojekt igång har jag heller. Baka skulle behövas men vi har inga grejer till det hemma.. Så jag hamnade här haha. Får väl kika runt lite på bloggar och så. Funderar på att bara slänga mig i soffan och njuta av sista dagen ledighet innan allt drar igång igen i morgonbitti:)


//Sofie

Morgonrock

Haha jag har gått runt i min morgonrock hela dagen:) Ska snart hoppa in i duschen och sen dra på mig lite kläder för vi ska iväg snart. Pontus gick upp med Hugo imorse och började greja nere i hans blivande rum. Hugo sov lite halvdåligt inatt så jag var helt död i morse. Tur då att man har en sådan snäll pojkvän som tog hand om våran lille son:) Jag har städat och grejat ähr hemma idag..tände i pannan och höll på att elda upp hela min morgonrock också haha. Gjorde en klantig sak men som tur var slutade det ju bra:-) Även hunnit med att tvätta. Med hjälp av både Hugo, Poker och Robbie. Hugo gick och slängde alla kläderna överallt och Poker sprang iväg med dem i munnen. Robbie hade roligast och lekte under alltihopa och gjorde som gångar han sprang i haha. Så söta:) Men det tar sin lilla tid när alla vill "hjälpa" till. Hugo har blivit en riktig liten hjälpreda här hemma. Så fort vi ska göra något vill han vara med. Som när jag skalade potatis förut så måste han få sitta brevid på bänken och lägga i alla färdigskalade potatisar i kastrullen. Han stressar på en rätt bra också för det får ju inte ta för lång tid att skala dem, då börjar han lägga i de oskalade i kastrullen istället:P

Nu ska vi faktiskt iväg och kika på en bil. Har dock inte sålt våran renault ännu men ägare till denna sa att han kunde vänta med köpet om vi var intresserade, så det var ju snällt. Så dusch nästa för mig alltså.

//Sofie

09 januari 2010

Jobbar på

Pontus är och jobbar. Han började tidigt i morse och har fortfarande inte kommit hem..kul. Januari är en stressig månad på deras jobb så det lär garanterat bli mer helgjobb framöver. Förstår bara inte var han är för det de hade att göra skulle vara klart och levererat klockan halv ett så senare än så skulle han ju inte bli borta sa han. Men det kanske har strulat sig för dem, vet ju aldrig.

Hugo och jag har lekt hela dagen så jag är lite trött haha. Nu jagar han Poker i brist på annat att göra. Stackars våra djur. Hugo har blivit så elak mot dem. Jagar dem hej vilt och sen drar han dem i svansen och skrattar. Tur att de är så snälla. Men att dra dem i svansen får han faktiskt inte göra för oss. Säger till honom varje gång och varje gång blir det ett hysteriskt utbrott från Hugos sida. Han blir så arg när man säger till honom att han inte får göra det han håller på med. Typ stänga av TV:n när vi kollar eller dra katten i svansen:-)

Förut skrämde han skiten ur mig bokstavligt talat. Han kröp upp i vår soffa och ställde sig upp på divan delen. Bara det att han trillade ju bakåt och ramlade raklång på golvet med bakhuvudet först! Usch så rädd jag blev! Sen andades han säkert inte på en minut han blev bara helt röd i ansiktet. Men efter en massa pussar och mys i soffan så sprang han iväg igen och jagade katten så det var aldrig så farligt som tur var! Sånt gör verkligen att man sätter hjärtat i halsgropen.

Ska iväg till Pontus föräldrar nu i eftermiddag och ikväll blir det nog lugnt tror jag:)

Ha en bra lördag!

//Sofie

08 januari 2010

Fredagkväll

Jahopp då sitter jag här igen:) Pontus jobbade sent idag. Kom hem vid sjutiden...men som tur var kom mamma och Elin ut och hälsade på och höll oss sällskap i vår ensamhet haha. Elin passade Hugo en stund så mamma och jag kunde smita ut på en promenad med hundarna. Det var uppfriskande:) Kallt på slutet dock även fast jag tagit på mig massa kläder. Gick en rätt så skaplig sväng så då brukar det ju kyla på lite på slutet. Pontus står ute på trappen nu och pratar med någon som ringt på bilannonsen han satte ut på blocket. Om vi ska prata i mobil här så är yttertrappen det bästa stället haha. Liiite kallt så här års dock:)

Det blev inget med trädfällningen imorgon. Egentligen gör det ingenting då det har med säkerheten att göra nu när det är så kallt ute. Men att uthyraren inte kan ringa själv innan och tala om det utan gör det när Gunnar kommer för att hämta den är ju lite dålig stil. Det har ju varit kallt hela veckan liksom så det är ju ingen nyhet precis. Så Pontus ska jobba imorgon förmiddag istället då de tydligen har hur mycket som helst att göra, som vanligt. Gör ju inget att han jobbar för pengar behövs ju alltid. Känns dock lite kluvet nu när vi sitter här och inga pengar har men han jobbar som aldrig förr..Sen blir det väldigt ensamt och det är inget jag gillar. Man försöker hitta på saker men ibland känns det bara som att vi aldrig hinner umgås bara vi.

Nu ska vi ha en lugn kväll i alla fall. Slutar garanterat med att Pontus somnar i soffan haha. Fredagar är slitsamma, då är man ju alltid trött! Lördagar känns mer som man kan njuta av tycker jag. Fast nu mer är jag inne i en period när jag inte har en aning om vad det är för veckodag. Ska faktiskt bli skönt när skola och dagis drar igång igen:-)

//Sofie

Trött morgon

Seg jag är! Ändå somnade Hugo om en stund efter att ha vaknat vid halv sex.. Vi skulle ha träffat Emelie idag men lik Maria så fick hon hoppa in och jobba. Så vad vi ska göra idag vet jag inte. Hatar att bara vara hemma! Så jäkla segt att bara gå och dra.... Behöver inte ens städa eller tvätta så jag vet verkligen inte vad jag ska hitta på. Promenad med Poker står väl på programmet men annars vet jag inte. Pontus kommer hem sent idag också då han och Gunnar ska och hämta skyliften vi hyrt till helgen. Vi ska ta ner våra björkar som står på framsidan. De är rätt stora så det blir nog lite jobb med det. Men det ska bli skönt när de är nere! Kommer nog bli stor skillnad, en helt ny trädgård:)

Skulle vilja åka och gå i affärer eller loppisar men plånboken ekar som sagt så det är inte så skoj då. Vill så gärna köpa lite fint hem hit men det får vänta..:) Ska kanske bädda sängen i alla fall så har jag gjort något under dagen haha. Kan inte ens baka för vi har inte grejer till det hemma. Hembakt bröd slår ju allt annars. Till och med det jag bakar brukar smaka gott:-)

//Sofie

07 januari 2010

Hemma igen

Åter hemma i Ljungsäter. Blev inget träff med Maria då hon fick rycka in och jobba, lite tråkigt. Tog en sväng förbi mamma och pappa istället men det var ingen hemma där...Men vi länsade deras kyl på mat och sen somnade både jag och Hugo och tog oss en middagslur:) Mamma och Erik kom hem sen. De hade varit och handlat i Linköping.

På tal om att handla så måste jag åka in till affären och köpa lite mjölk. Vi har verkligen inga pengar..har levt på ingenting i en vecka nu typ. Väntar på mina pengar från CSN men jag pratade med dem idag och det skulle fixas under dagen. Men det kan ju ta ett par dagar innan pengarna sätts in så det känns lite segt! Det dyrt med bilar som strular och att gå på elvärme. Tur att vi har installerat klart pannan och det nu:) Det var ju inte ens kallt de veckorna som vi körde på elvärme. Vill inte tänka på vad räkningen hade hamnat på om det varit det.

Nu ska jag bege mig ut i snövädret igen. Jag höll förövrigt på att få damp på en bilist på vägen hem nu. Vem kör i 50 på 90 väg? Även att det snöar? Snacka om att det var bilkö och ingen som kunde köra om, tror det var fler ön jag som var irriterade. Sen när vi åker igenom Sommen så bromsar bilisten ner till 30 där det normalt är 70...Asså finns det någonting i livet som gör en så arg som i trafiken? Haha:)

//Sofie

Inte så kallt

Kollade just på termometern och det verkar som den värsta kylan har dragit sin kos. Nu är det runt -10 ute och det är lite mer i min smak. Precis lagom för då kan man vara ute och busa i snön utan att frysa ihjäl:)

Pontus jobbar idag igen..Känns lite tomt. Blir så ryckigt här med alla helgdagar. Vissa är väl lediga hela tiden men alla dagar som inte är röda så jobbar Pontus. Men varför klaga det är ju torsdag idag och i morgon så är det ju näst intill helg igen:)

Ska en sväng och hälsa på Maria idag. Blir en tur förbi mamma och pappa också när jag ändå är i närheten. Skulle träffa Maria efter lunch men jag tror vi åker in lite tidigare så kan vi hitta på något skoj ute jag och mina pojkar, Pulka är ju aldrig fel:-)

Nu måste jag se till killen min. Han håller på att riva ur alla vår tvätt ur tvättkorgen, inte så fräscht.

//Sofie

06 januari 2010

Baka baka liten kaka

Hugo hjälper faster att röra i bunken.

Usch vilken seg dag detta har varit! En sådan där dag när allt bara känns fel och tråkigt...Ni vet när man ser sig själv i spegeln och bara vill gömma sig? När man vill göra en massa i huset men har idé torka/inga pengar. När ens kära son är på ett sånt humör så man själv också bara vill lägga sig ner på golvet och skrika?

Men man ska väl ha några såna här dagar i livet, det är bara att se framåt:-)

Sandra var här en sväng förut. Det tyckte Hugo om, då fick han ju hoppa i soffan ju! Vi bakade chokladbollar också. Första gången för Hugo. Tänka sig va? haha. Han var så duktig så. Han ville ösa i mer ingredienser än vad som skulle vara i. Pontus och Krille kom sen in och fikade med oss. De hade varit ute och åkt längdskidor i kylan. Sandra och jag försökte ligga och slö kolla på TV innan men det tyckte då inte Hugo att vi skulle göra. Han gick fram och tryckte av TV hela tiden och skrattade helt hysteriskt när vi skällde på honom. Respekt man har hos sin son.

Ska nog dra mig mot sovrummet snart. Ögonen vill liksom inte samarbeta längre. Pontus blir väl kvar nere i rummet och jobbar lite till misstänker jag. Det går sakta men säkert framåt! Längtar tills jag får göra min del av rummet. Det vill säga lära mig tapetsera plus inreda det så smått:-)

Sängen var det ja:-)

//Sofie

Hugos nya rum är på G

Hugo målar för fullt
Se så fint resultatet blev. Jag lovar att han gjort det helt själv:)
Fint hans rum är nu va? Vi har hittat lager av 10 olika tapeter under! Det här måste vara det mest tapetserade rummet i hela huset haha.
Pontus jobbar på han också:-)

Denna dagen har varit kall, lik gårdagen. Det har varit runt -20 hela dagen. Något "varmare" nu då termometern står på -14:) Men men tycker det är trevligt att vi har en riktig vinter för en gångs skull. Så nu ska vi inte klaga!

Pontus började tidigt i morse med Hugos blivande rum. Tar lite tid dock nu när vi ska tilläggsisolera det också men det kommer bli så bra! Det är ju dragit i rummet så det vore ju dumt att inte göra något åt det nu när vi ändå håller på. Hugo och jag roade oss med att måla på väggarna undertiden haha. Hugo var överlycklig över att få måla med kritorna på väggarna. Men det blir ju lite långtråkigt i längden och bara hålla på i samma rum så Hugo ville fortsätta ut i hallen men där tog det stop. Efter långtids skrik och sparkar så lugnade han ner sig tillslut och fortsatte sitt målande inne i "rätt" rum. Har jag sagt att han har humör våran kille? Herregud vilka kamper vi får utkämpa med honom ibland. Och det är väl inget mot vad som komma skall kan jag tro:) Men det är bra man ska ha en stark vilja! Det kommer han ha användning för senare i livet:-)

//Sofie

05 januari 2010

Hugos nya favorit lek

Hugo fick ett sånt där rör fullt med tennisbollar i julklapp. Hans nya favorit lek går ut på att jag ska tippa ut alla bollarna i hela rummet och sen ska han gå och lägga tillbaka dem i röret. Och så fortsätter det om och om igen. Haha evighets lek:)

I går kväll så försvann julen här hemma. Fick värsta rycket och plockade undan allting. Tycker egentligen det är förtidigt, det finns ju faktiskt en särskild dag när man ska ta bort det på. Men i år vet jag inte. Jag tröttnade redan efter annandag jul och kunde ha plockat ner allting då:) Här stressar man med att få det jul fint och så får det inte sitta upp knappt alls. Egentligen är det lite sjukt. Granen åkte ju ner redan på nyårsdagen efter att Robbie haft ihjäl den helt och hållet. Min dumma lilla katt:) Får köpa en ny gran till nästa år (dock håller jag tummarna för en riktig) för denna höll inte alls. Det tråkiga nu är att det är så tomt överallt! Till exempel så var ju hela min långa tallrikshylla i jultema och nu är den helt tom i stort sätt. Måste fyndas lite nya fina saker känner jag. Tyvärr sätter ekonomin stopp för tillfället men nån dag ska jag väl få min pengar från CSN:-)

Pontus var duktig igår också och installerade klart vårat hemlarm så nu kan vi känna oss trygga. Måste dock lära mig det där med av och på larmning så fort jag kommer hem eller ska åka. Men det är nog bara en vane sak. Nu ska jag ta och klä mig klart och sen så bär det av till Boxholm en sväng för våran del. Ska först hälsa på mor och sen blir det lekdejt med Cissi och barnen.

//Sofie

04 januari 2010

Så mycket (urvuxna) kläder!

10 fullproppade lådor totalt. Och det är faktiskt inte mycket av alla kläderna som vi köpt själva..

Har ägnat i stort sätt hela dagen åt Hugos kläder.. De urvuxna rättare sagt. Han har haft massa kläder i sin garderob som varit för små men jag har dragit mig lite för att ta tag i det. Som i alla andra fall när jag börjar med något så leder det ju till något mer som måste göras, så kallad kedjereaktion:) Så jag har rotat fram alla hans urvuxna kläder suttit och sorterat och vikt dem allihopa och lagt dem i lådor samt märkt upp dem klart och tydligt. Jag hade tidigare lagt ner allt i pappkartonger nere i källaren i ett förrådsutrymme men det var mer eller mindre kaos bland allting. Så nu har jag organiserat om det lite så allt som Hugo hade som bebis har jag tagit upp och lagt snyggt och prydligt i ena snegarderoben. Vi kommer ju inom en snart framtid behöva sakerna igen så för att göra det hela lättare (samt att jag vet vart jag har alla saker) så har jag lagt dem där istället.

Ärligt talat så har ju ungen hur mycket kläder som helst! Vad gäller allt! Mössor, overaller, bodys, byxor, vantar, skor you name it! Så alla vänner och bekanta som får barn i framtiden är mer än välkomna att gå igenom allt som finns här. Det är faktiskt i väldigt fint skicka allting! Trodde det var mycket urtvättat men det var inte alls så farligt. Så får vi en pojke denna gången också lär ju han inte få mycket nytt haha. Men är det en liten tös så måste det ju införskaffas lite klänningar och kjolar:-) Det är något man saknar som mamma när man har en liten son. Det finns mycket fint till pojkar också men just det där med små klänningar det är ju lite speciellt ändå:)

//Sofie

Busig son jag har

Var nere i källaren och skulle slänga in tvätt i maskinen. Börjar sortera upp tvätten och får upp plagg som jag inte visste om att jag använt! Först var det två BH:ar och sen kom några tröjor och lite trosor med mera. Jag fattade ingenting. Sen slog det mig! I morse när jag låg och halvsov i sängen så sprang Hugo omkring här uppe själv. Han måste då ha varit inne i mina garderober och tyckte att det var lite onödigt smutsiga plagg som var där inne och slängt dem i tvättkorgen... Han har tidigare lagt ner allt möjligt i våran tvättkorg men han har aldrig lagt ner en massa rena kläder. En gång hittade jag Pontus pass när jag skulle tvätta. Då hade Hugo lyckats öppna skåpet som är på vårat skrivbord och hittat hans pass och lagt ner det i korgen. Så det gäller att kolla ordentligt innan man slänger in någonting i tvättmaskinen här hemma haha:)

Snöigt värre

Här är det snö och is på alla gator och vägar tror jag. Usch det var ingen hit när jag skulle köra in Hugo till dagis. Vår väg som går här utanför verkar inte vara den högst prioriterade inom kommunen precis:P Är hur trött som helst så egentligen borde jag sova en stund men det känns så bortkastat att sova när jag har egentid här hemma som jag kan utnyttja och göra annat på. Har försökt ringa till skolan för jag behöver fråga en sak men icke sa nicke att de svarar. Alla är på semester till och med torsdag. Tänkte att det kanske var någon själ där men det var det tyvärr inte.

Pontus är på jobbet idag, känns lite konstigt nu efter alla helgerna.. Borde egentligen ringa till en massa kompisar känns det som. Har inte pratat med många på länge! Hade tänkt ringa Jennie och igår och hört hur det gick med deras radhus men det glömdes bort. Får se om jag ringer ikväll istället. Jag kan aldrig planera att jag ska kunna sitta i telefon för då kommer det alltid en massa annat i vägen! Alltid jag lovar. Så jag får se hur det blir med den saken:) Hannah var också längesedan jag pratade med, för att inte tala om Jenny. Och Maria, vi skulle ju passa på att ses här någon dag efter nyår sa vi ju.. Cissi skulle jag också försöka få tag i och planera in någon dag vi kan ses med barnen. Om de nu vill vara friska haha. Som sagt ibland kommer man lite efter vad det gäller att vara social och träffa sina vänner. Tyvärr.. Får bli ändring på det under det nya året. Låter väl som ett bra nyårslöfte?

Nu ska jag se vad det är Poker går och gnäller på därute.

//Sofie

03 januari 2010

Magen i vecka 25

Bara 15 veckor kvar:-)

Ha den äran Sarah!

Idag har vi varit och firat Sarah som fyller år. Vi fick jättegod tårta och nybakat bröd med pålägg till, det var inte fy skam precis:) Åt lite av godiset som stod framme också så min mun behöver inget mer sött idag känner jag. Hade ju inte kameran med mig så det blev inga bilder alls från dagen. Hugo han vaknade tidigt i morse och tog sig sen en sjusovare på förmiddagen så han har kommit helt ur rytm nu ikväll. Får kämpa med att hålla honom vaken till sju. Annars blir det väl en dålig cirkel det där har jag en känsla av...

Fick låna släpkärra av Gunnar idag med så Pontus kan handla gipsskivorna och det till Hugos blivande rum. Pontus är ju ledig på onsdag så vi ska köra järnet då är det tänkt. Sitter och tänker lite på vad vi behöver införskaffa för möbler till hans nya rum. Säng har han och så har vi fått ta över en garderob av Sandra som inte hon längre skulle ha, kanoners. Vi kollade på en sådan på IKEA som vi tänkte köpa men så hade hon en hon ville bli av med. Den är dock i björk och jag vill ju ha den i vit. Men efter mitt försök att måla om billy bokhyllan så är jag osäker på om jag ens vill ge mig på ett försök på denna. IKEA möbler vill helt enkelt inte bli omålade:) Men björk får duga så länge. Det blir nog bra. Sen måste vi skaffa bokhylla och lite annat till rummet också. Den bokhyllan han har nu i rummet är ju inbyggd så det kan ju bli lite problematiskt om vi ska få med den ner till det andra rummet:) Det får nog helt enkelt bli några rundor på loppisar och leta lite. Och det är ju bara roligt:)

//Sofie

Min mail!!

Är det någon mer som har hotmail och som inte kan logga in? Jag har inte varit inne på ett par dagar och nu så går det inte! Börjar få lite panik... Tänkte om det var något stort fel så det är fler som inte kan logga in? Vart vänder man sig annars för att få hjälp?

//Sofie

02 januari 2010

2009- En "liten" sammanfattning av året som varit

Januari
- Inleddes med nyårsfirade hemma hos Sarah, Hugo var såklart med:)
- Vi började planering av vårat drömhus.
- Firade Sarah som fyllde år
- Jag var duktig med min stegräknare
- Vi hade en heldags utflykt på sjön med skridskor och grillning
- Hugo och jag fortsatte på "familjekällan"
- Vi fortsatte även på babysim
- Och så började vi på "Klapp och Klang"
- Jag köpte äntligen mitt gymkort och mitt nya nyttiga liv startade på allvar.
- Hugo blev ett helt halvår!

Februari
- Renoveringen av huset påbörjas!
- Jag köper min älskade vita gungstol:)
- Det blev många långa kvällar ute i huset hela denna månad..
- En del jävlades med oss..
- Bland annat de numer så kända gröna kökstapeterna (som vi nu förövrigt en gång för alla bestämt ska sätta pärlspont över så snart vi är klara med det andra som ska göras:)
- Mamma och Pappa var ute och hjälpe oss att tömma och köra iväg en massa skräp från huset. Det tog en hel dag!
- Melodifestivalen drog igång!
- Vi skickade in alla pappren angående barnomsorg till Hugo
- Pontus blev uppsagd huxflux! Det var rätt kämpigt...
- Pontus fortsätter jobba trots uppsägning..
- Jag bestämmer mig för att aldrig måla ett element igen i hela mitt liv!
- Sarah och Krille förlovar sig<3
- Gunnar tog en hel vecka ledig för att hjälpa oss i huset, tack än en gång! Det var välbehövligt:)
- Jag tränar på och äter nyttigt
- Flyttpackar förfullt
- Victoria och Daniel förlovar sig!
- Vi skrev papprena på huset:)

Mars
- Vi flyttar ut till huset, jippi!!
- Men internet dröjer...
- Vi levde i ett stort kaos i början.. Köket var inte helt klart och första dagen hade vi ingen el heller:P
- Vi var i Örebro och träffade Jennie och Erik. Åkte även och hälsade på en gammal kompis till Pontus i han och hans tjejs hus.
- Jag skrev äntligen ner min förlossnings berättelse efter 7 månader haha
- Blev mycket målning av både väggar och möbler
- Fyndade en massa fint till huset

April
- Inleddes med att Pontus fyllde 22 år<3
- Hugo fick dagisplats
- Vi började bli civiliserade här ute på landet då vi fick både Internet och TV att fungera utan problem! Tillslut måste jag väl tillägga för det var mycket strul innan det ville sig!
- Vi börjar få i ordning i några rum så smått..
- Ekonomin är tajt för oss..
- Vårat avlopp brakar ihop helt under påskhelgen
- Psykbrytet är nära kan jag ju säga.
- Men mot alla odds så fick vi ihop det precis så vi kunde fira påsk ute hos oss i huset! Ännu en gång ett stort tack till alla snälla människor som hjälpte oss ur den krisen!
- Elin hann också fylla år mitt i allt
- Vi började strula med säljarna angående avloppet..
- Till slut kom vi överens!
- Vi åkte upp till Falun och hälsade på över en weekend.
- Skaffade ny mobil då den gamla inte ville leva mer..
- Jag fyllde 21:)

Maj
- Vi hade inflyttnings fest under valborg.
- Jag lyckades tappa bort min förlovningsring!
- Sommaskepen sjösattes.
- White Lady åkte även hon i plurret
- Vårt avlopp pajade igen!
- Tillslut efter att Pontus, Krille och deras far jobbat järnet så hittar de felet och lyckas laga det!
- Jag sökte till en massa utbildningar
- Var på Smålands längst loppis, det var superskoj:)
- Blev bjuda över till våra nya grannar
- Vi grejade rätt mycket med veden denna månaden..
- Vår externa hårddisk gick sönder och jag trodde jag skulle dö! Alla våra bilder...men som tur var löste det sig!
- Något annat som gick sönder var våran TV
- Hugo är inne i en gnällig period då han inte kan ta sig fram själv ännu
- Grillning med alla i roddar laget ute i Asby
- Jag, mamma, svärmor och Sandra med Hugo hade grillkväll här hemma
- Vår barnvagn gick också sönder och strulade..
- Jag lurar på en annan stackars människa våran vagn och åker och köper en ny till oss
- Vi firade morsdag ute på sjön i strålande sol:-)

Juni
- Hugo börjar äntligen krypa! Samt gå med sin nya gåvagn:)
- Jag var på intervju angående en utbildning jag sökt, produktionslogistik.
- Jag fick en "ny" förlovningsring av Pontus mormor:)
- Vi grillade och kollade på fotboll ute i solgläntan
- Vi börjar bytet av takfönstret
- Vi var hundvakter åt en massa hundar:)
- Den lilla motorbåten införskaffades
- Vi börjar plöja igenom alla "morden i midsomer" avsnitt som vi lånat av svärmor.
- Våran damsugare går sönder..
- Ingen skattåterbäring för min del..Efter mycket strul så får jag pengarna till hösten istället.
- Vi bestämmer oss för att skaffa katt!
- Vi firar midsommar hemma hos Emelie och Dennis
- Mamma fyllde år
- Grillkväll ute i solgläntan med Pontus familj och släkt
- Vi åkte till Tomelilla och besökte "Hasse och Tage" museet, en försenad farsdag present till svärfar.
- Det var varmt ute!

Juli
- Vi besökte Hugos blivande dagis
- Svärfar hyrde en massa små roliga maskiner som Pontus och Gunnar glatt hjälpte till att använda under en hel helg. Även jag och Hugo provade på att köra dem haha.
- Jag hittar min förlovningsring igen!
- Jag, mamma och svärmor åkte på loppisrunda runt om i Östergötland. Fyndade en massa fint!
- Jag blir smått deprimerad av att alla månaders slit på gym och gående med stegräknare samt bra kost inte givit något som helst resultat vare sig på vågen eller måttbandet..
- Jag fick jobba lite extra i några veckor i hemtjänsten i Boxholm.
- Vi skaffade Nissan bilen
- Vi hade en heldag ute på sjön i motorbåten tillsammans med Krille, Sandra och Äzca. Vi åkte ut till svärföräldrarna som var ute med sin båt och umgicks med dem:)
-Pontus och jag åkte på en egen minisemester ner till Helsingborg!
- Anette och Ida kom på besök
- Hugo sa för fösta gången mamma klart och tydligt!
- Vi var på 60 års fest (Krille och Lollo firade 30 plus 30)
- Sommarodden inleddes i Blåvik
- Vi firade Hugo på hans ettårsdag i båten! Mycket folk och regn utanför haha. Erik och Jennie kom också ner och gratulerade Hugo:) Sommarodden hölls i Sommen så det var där Hugo firade sin första födelsedag!
- Sommarodd avslutning i Malexander som var händelserik.. På kvällen var det fest.

Augusti
- Hade tjejkväll tillsammans med Emelie och Tina
- Jobbade mina sista dagar i hemtjänsten
- Robbie och William kom till familjen<3
- Hugo skolades in på dagis och jag började läsa till undersköterska
- Madelene och Jonas förlovar sig, ännu ett kungabröllop att se fram emot:)
- Vi hade en spontan kräftskiva här hemma
- Hugo börjar gå!!!!! Min stora kille<3
- De hade svensexa för Krille
- Svärmor och svärfar fyllde år
- Den traditionella kräftskivan ute i Björkliden hölls. Tidigare på dan var vi ute på äventyr till boda borg bland annat. Det var jag, Pontus, Krille, Sarah och Sandra.
- Får reda på att vi väntar bebis nummer två<3
- Vi hade möhippa för Sarah uppe i Stockholm:)
- Cissi och Martin fick en liten flicka, Alma<3

September
- Vi var på Adelöv marknad i spöregn
- Vi fortsatte med alla våra projekt i huset
- Mycket pluggade för min del..
- Träffade Jackie som jag inte sett på år och dag!
- Pappa fyllde år
- Hugo får ögoninflammation
- William fångade sin första mus!
- Bröllop! Sarah och Krille gifter sig<3
-Pontus och jag firar tre år tillsammans<3
- Vi var på kantarelljakt, gick sådär.

Oktober
- Pontus åker ifrån oss en hel vecka! Är på repvecka med lumpen.
- Jennie kommer ner på besök och håller oss sällskap en del av tiden:)
- Sandra och jag tog en trip ner till allas vårat älskade Ullared!!!<3
- Mycket pluggande även denna månad
- Vår tvättmaskin går sönder så vi måste införskaffa en ny.
- Mamma och jag åkte på en liten loppisrunda och fyndade en massa
- Både Martin Stenmarck och Robbie Williams släpper nya album
- Jag och Hannah är och ser Robbie "live":)
- Krille blev 30 och då passade vi på att busa en massa haha
- Jennie och Erik kommer neråt till Östergötland så att Erik och Pontus kan gå på den där whiskeyprovningen de fått av oss i julklapp:)
- Vi firade Putte som fyllde år
- Vi avslöjar för de flesta att Hugo ska bli storebror

November
- Jag börjar min praktik som jag kommer trivas jättebra på!
- Magen börjar synas så smått nu
- Vaccination mot svininfluensan ägde rum
- Vi börjar bytet av våran panna
- Vi var på ultraljud och "träffade" våran bebis.
- Vi såg alla Johan Falk filmerna:) Det var vårat kvällsnöje i november haha
- Jag avslutade min praktik, kändes skönt men tomt då jag trivdes så bra.
- Vi bakade pepparkakor ute i björkliden. Jag, Hugo, Sandra, Svärmor, Alice och TIlda var det som bakade.

December
- Massa julförberedelser samt mycket i skolan
- Tappade bort och hittade min förlovningsring under samma dag:)
- Jag köpte min fina fina tallrikshylla!
- Köpte alla julklappar i tid!
- Vi hade sjukstuga här hemma då hela familjen åkte på magsjuka...
- Sorg! Vår älskade William tas ifrån oss..
- Var och fyndade en massa fint till huset tackvare snällt tips från Ida:) Liten ljusglimt mitt i allt.
- Hugo fick en massa mysko prickar som blev till utslag på kroppen. Som tur var försvann de av sig självt efter ett par dagar.
- Hade julavslutning med skolan
- En massa pyssel inför jul och julfirandet hemma hos oss.
- En mycket lyckad julafton blev det med massa mat och paket. Hugo fick även träffa tomten för första gången:)
- Det nya året firade vi in hemma hos Emelie och Dennis.

Puh! Detta tog sin lilla tid att få ihop. Hade tänkt lägga in lite bilder också för att göra det roligare men jag orkar verkligen inte! Vill ni ha bilder så får ni mer än gärna kika i arkivet. Roligt det är att se allt man skrivit under året som gått. Kanske inte så konstigt att det tar sin lilla tid när man fastnar och ska läsa allt också haha:) Kanske inte så roligt för er att läsa men för mig är det ett kul minne att ha. Man märker att man varit med om lite under året som gått. Mycket motgångar har det varit men vi har löst de flesta! Hoppas 2010 blir ett mer lättsamt år. Det kommer utan tvekan bli ett av de bästa då vi kommer få träffa våran bebis under detta året. Vi längtar!

//Sofie