13 januari 2010

Dyrt att vara bilägare

Usch fick värsta ångesten förut. Satt och räknade på vad vi kommer behöva lägga ut på våra bilar framöver..inte billigt. Närmare 9500...Och då har vi lagt ut ungefär lika mycket på bilar hittills under bara de senaste veckorna.

Pontus satte ut Nissan på blocket men fick bara skambud så då bestämde vi oss för att vi lika gärna kan behålla och göra den i ordning själva. Bara det att det blev punka på däcket och då behövde vi lämna in bilen för däckbyte på allihopa då de också var lite dåliga. 3500 tusen bara där. Sen måste alla felen som var på besiktningen åtgärdas på nissan bilen också..Får ju bara köra med den januari ut så det börjar bli tajt med tid.

Renault hade vi ju också inne för däckbyte för bara några veckor sedan om ens det. Sen har avgassystemet gått sönder plus att airbag lampan lyser för fullt. När jag läste i instruktionsboken om lampan som lyste så stod det att man skulle lämna in bilen till sitt renault ombud. Pontus ringde ner till Skobes och hörde med dem och bara för att ta in bilen för att kolla på den så kostar det 1500 kronor! Det är ju helt sjukt, för att bara kolla. Då åtgärdar de inte ens felet.. Och vi måste verkligen åtgärda det snarast för vi fick pappren om besiktning på den också idag. Och den bilen har vi haft inne på kamremsbyte och service nyligen....Som sagt det är dyrt med bilar... Bara vi får allt åtgärdat så ska det väl inte vara något sen *ta i trä*. Men det är så typsikt att allt ska komma på en och samma gång!

Gnälligt inlägg om bilar jag vet men jag behövde får ur mig det. Pontus åkte iväg och åkte skidor nyss nämligen så honom kan jag ju inte gnälla på/med haha:)

//Sofie

Inga kommentarer: